">

1. maaliskuuta 2015

Minä ja urheilu


MOI

Pienenä olen urheilut paljon. Harrastin koripalloa, jalkapalloa, tanssinut ja jopa harrastin itsepuolustusta. Viimeistään ylä asteella  jätin urheilut ja aloin  liikkua paljon kavereiden kanssa ulkona. Lukio aikana ei myöskään paljon ehtinyt urheilla vaan työ ja koulu vei aika, vaikka taskussa olikin jo silloin salikortti mutta pääseminen salille oli ihan eri juttu.




   Noin viisi vuotta sitten Kiinnostuin uudestaan urheilusta, ja aloin lukea isoja määriä urheilu/treeni kirjoja, lehtiä sekä netistä bongasin urheilublogeja. Niistä sain todella ison motivaation niin kävin hankkimassa salikorttia ja aloin käydä salilla. 
  Alussa kävin vaan ryhmäliikunta tunneilla ettei motivaatio tipahda, koska luulin että ne kiinnostaisi minua enemmän kuin sali silloin. Kokeilin silloin paljon erilaisia ryhmäliikuntatunteja tykästyin Spinnigistä, Piloxingista, Les Millsin Bodypump oli ehdottamasti paras sekä palautus päivinä Les Millsin Bodybalance. Ei mennyt kauan kuin PT treffeiden jälkeen aloin enemmän lisäämään salia. 
Siitä lähtien rupesin käymään ainoastaan salilla ja muokannut saliohjelmaan itseäni mukaiseksi. Salin alku oli kyllä välillä epäsäänöllistä mutta vuosien varrella sain sen vihdoin säännölliseksi ja siinä mennään edelleen.




  Mikä sai sitten niin kiinnostamaan sali? Tuntuu vaan että vaan sitä kautta näet kuin sun kroppa tekee muutoksia. Lihasta ja voimaa. 
  Itse pyrin käymään salilla tällä hetkellä noin 3-4 kertaa viikossa. Itselläni on 3- jakoinen treeniohjelma. 


    Viime vuonna  kiinnostuin laajentaa oma tietämystä ja lähdin opiskelee Avoin AMK:ssa liikuntaa ja ravintoa kursseja, mikä sain vielä enemmän kiinostumaan ihmisten hyvinvoinnista. Tällä hetkellä harkitsen lähtemistä opiskelemaan liikunta-ala liikunnan ohjaajaksi. Alalle aina lisä ihmisiä tarvitaan, on kummiskin niin monet ruvennut katsomaan oman hyvin vointia.

                                                               -Dee
                                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti