">

6. heinäkuuta 2015

Lasten synttärit

Hei


Viime viikko oli helle viikko. Keskiviikkona juhlittiin pojan synttäreitä. Tiistai iltapäivänä aloitin kakkupohjia leivommista sekä täyttöjen vatkammista samoin myös voileipäkakku tein jo tiistaina, ja jätin koristellut keskiviikkoksi. Kakku päätettiin tehdä ensimmäistä kertaa sokerimassasta ja suuniteltiin hahmoksi "Kätyriin" Itse ilkimys elokuvasta avustaja hahmot.
Kakkupohja ja täytteet otin Kinuskikissan sivuilta ohjeet. Kakkupohjat olivat levykakkupohja ja täytteenä käytin vadelma-vaniljatäyte sekä valkosuklaa-vaniljatäyte. Sokerimassat kävin ostamassa Vantaan Tammistosta Confetti kaupasta, löytyy paljon erilaisia valmiina värjättyjä sokerimassoja.

 Puoliso sai oman tehtävän muotoilla sokerimassata sitten Kätyriin, hyvin hän on siinä onnistunut. Käytettiin siihen kokonaan 3 x 250g keltaista ja yksi 250g sinistä sekä musta meni myös yksi paketti. Valkoista jäi alle puolet sekä punainen sokerimassa jäi kokonaan, koska kieleen ei mennyt paljon. Sinistä olisin voinut osta lisää, koska sitä just ja just riitti. Samoin myös keltaista olisin voinut osta enemmän.




Voileipäkakku päätin tehdä kasvis versiona. Kinuskikissan sivuilla löytyy Kreikkalainen voileipäkakku ohje. Maistoin noin kuukausi sitten kaverin synttäreillä samanlaisen niin maistui aivan ihanalle, niin päätin tehdä sellaisen. En ole koskaan tehnyt voileipäkakkuja niin siihen sitten upposi aika paljon aikaa, aineksia ei riittänyt heti, jouduin käymään kaupassa ostamassa lisää tarvikkeita, koska kakku oli tuplasti isompi kuin Kinuskikissan ohjeissa.

Synttärit olivat onnistuneet ja vieraiden masut olivat täyttyneet.

             


                                                                         -Dee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti